Parasztkolbász

Parasztkolbász

Leírás

A kolbász sóval és fűszerekkel ízesített, bélbe töltött darált hús, amit füstöléssel, sózással, vagy szárítással tartósítanak. A magyar kolbászok készítésénél a pirospaprika és a fokhagyma csaknem olyan alapvető hozzávaló, mint a só és a bors. A parasztkolbász viszonylag száraz kolbászféle, amit a füstölés után még néhány hétig hűvös helyen hagynak szikkadni. A kolbász amellett, hogy szendvicsek, hidegtálak alkotóeleme, sok, tipikusan magyarnak számító étel elengedhetetlen hozzávalója is (pl. rakott krumpli, paprikás krumpli).

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hűvös kamrában.

100g Parasztkolbász

fehérjetartalom

22 g

zsírtartalom

16 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm parasztkolbász?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1700 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22 g

Zsír

telített zsírsav

16 g

ásványi anyagok

Nátrium

1700 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?