Narancsvirágvíz

Narancsvirágvíz

Leírás

A narancsvirág illata rendkívül intenzív, ezért számos területen felhasználják, például aroma, vagy illóolaj készül belőle. A narancsvirág nyugtató, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású és nem utolsó sorban már évezredek óta használt, elismert afrodiziákum. A narancsvirágból készült koncentrátumok előállítása költséges, egy liter narancsvirág-olajhoz egy tonna narancsvirág szükséges, ezért még az olaj előállításakor keletkező mellékterméket is felhasználják, ez a narancsvirágvíz. A narancsvirágvíz a keleti konyha egyik gyakran használt fűszere, az ételeknek pikáns, jellegzetes ízt ad. Elsősorban édes sütemények, desszertek ízesítésére használják. Általában ázsiai boltokban, illetve ritka, különleges fűszereket is árusító üzletekben találkozhatunk vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös, napfénytől védett helyen.

100g Narancsvirágvíz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm narancsvirágvíz?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!