Narancsszörp

Narancsszörp

Leírás

A narancs a legnépszerűbb déligyümölcs, tele antioxidánssal és C-vitaminnal. Számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában, például készíthetünk belőle narancsszörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A narancsszörp legegyszerűbb elkészítési módja a frissen facsart narancslé cukorral történő felforralása, amelyet már rakhatunk is az üvegbe amint kihűlt, ám az ilyen módon elkészített szörp nem áll el sokáig és érdemes hűtőszekrényben tárolni. Hosszabban eltartható narancsszörpöt készíthetünk amennyiben a frissen facsart narancslé és cukor elegyéhez citromsavat és szalicilt is adunk. A narancsszörp főzése során a frissen facsart narancslé egy részét helyettesíthetjük vízzel, illetve az intenzívebb ízhatás érdekében a narancs héját is belereszelhetjük. A narancsszörpöt fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva, de ízesíthetünk vele édes süteményeket, desszerteket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Narancsszörp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm narancsszörp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?