Mogyoróolaj

Mogyoróolaj

Leírás

A földimogyoróból, illetve a törökmogyoróból sajtolt különleges illatú és aromájú, intenzív ízű zsiradék. A törökmogyoró olajtartalma magasabb, mint a földimogyoróé, az abból sajtolt olaj íze is sokkal intenzívebb, általában finomított változatban kapható. A mogyoróolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakban, illetve E-vitaminban gazdag, emellett fehérjetartalma is magas. Energiatartalma alacsonyabb, mint az olajoknak általában, így fogyókúrázók is bátrabban fogyaszthatják. Ugyanakkor a mogyoróolaj kevésbé terheli a szívet, illetve az érrendszert, mint más olajok, sőt segít a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában is. Használhatjuk édes tészták és egyéb desszertek ízesítésére, de pikáns, különleges ízt biztosíthatunk használatával salátáknak, leveseknek, zöldségeknek, sőt, sült húsoknak és különböző halételeknek is. A mogyoróolaj kiválóan táplálja a bőrt, ezért számos bőrápoló termékben is megtalálhatjuk alapanyagként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Mogyoróolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95.6 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm mogyoróolaj?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok

E vitamin

47.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

7.4 g

egyszeresen telített zsírsav

78 g

többszörösen telített zsírsav

10.2 g

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

E vitamin

47.2 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!