Miso

Miso

Leírás

A japán konyhában használt ízesítő alapanyag, fermentált szójabab paszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Többféle színű és ízű miso kapható. Pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használatos.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után légmentesen lezárva, hűtőben tartandó.

100g Miso

fehérjetartalom

12.79 g

zsírtartalom

5.027 g

szénhidráttartalom

25.37 g

víztartalom

43.02 g

gramm miso?

Top ásványi anyagok

Nátrium

3728 mg

Foszfor

159 mg

Kalcium

57 mg

Magnézium

48 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.199 g

Kolin

72.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.906 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.337 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.79 g

Zsír

telített zsírsav

1.025 g

egyszeresen telített zsírsav

1.118 g

többszörösen telített zsírsav

2.884 g

ásványi anyagok

Kalcium

57 mg

Vas

2.49 mg

Magnézium

48 mg

Foszfor

159 mg

Nátrium

3728 mg

Cink

2.56 mg

Réz

0.42 mg

Mangán

0.859 mg

Szelén

7 µg

szénhidrát

rost

5.4 g

cukor

6.2 g

víz

43.02 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.098 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.233 mg

Niacin - B3 vitamin

0.906 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.337 mg

Folát

19 µg

Kolin

72.2 mg

Béta-karotin

52 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

29.3 µg

B12 vitamin

0.08 µg

A vitamin

4 µg

B6 vitamin

0.199 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?