Mézkaramell

Mézkaramell

Leírás

A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Mézkaramell

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

82.4 g

víztartalom

17.1 g

Hány kalória

gramm

mézkaramell?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.024 g

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.42 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.036 mg

Mangán

0.08 mg

Szelén

0.8 µg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

82.12 g

víz

17.1 g

vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.038 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.068 mg

Folát

2 µg

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

B6 vitamin

0.024 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?