Melasz

Melasz

Leírás

A melasz sűrű cukorszirup , a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Minősége függ a cukornád vagy cukorrépa minőségétől, a belőle kivont cukor mennyiségétől és a kivonás módszerétől. A szabvány szerint a jelző nélküli „melasz” csak a cukorrépából származó melaszt jelentheti, a más eredetűeket jelzővel kell ellátni például nádmelasz. A cukorrépánál a végső kristályosodási folyamat melléktermékét hívják melasznak. A cukorrépa melasza kb. 50%-ban cukor, főleg szacharóz, de tartalmaz glükózt és fruktózt is. Forrás: Wikipedia

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, hűvös helyen.

100g Melasz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0.1 g

szénhidráttartalom

74.73 g

víztartalom

21.87 g

Hány kalória

gramm

melasz?

Top ásványi anyagok

Magnézium

242 mg

Kalcium

205 mg

Nátrium

37 mg

Foszfor

31 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.67 g

Kolin

13.3 mg

Niacin - B3 vitamin

0.93 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

0.018 g

egyszeresen telített zsírsav

0.032 g

többszörösen telített zsírsav

0.05 g

ásványi anyagok

Kalcium

205 mg

Vas

4.72 mg

Magnézium

242 mg

Foszfor

31 mg

Nátrium

37 mg

Cink

0.29 mg

Réz

0.487 mg

Mangán

1.53 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

cukor

74.72 g

víz

21.87 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.041 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.002 mg

Niacin - B3 vitamin

0.93 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg

Kolin

13.3 mg

B6 vitamin

0.67 g

40 találat

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek