Medvehagyma

Ezen a képen: Medvehagyma

Leírás

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező.) A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.

Mikor vegyem

Tavasszal. (Virágzásig gyűjthető.)

hogyan tároljam

Légmentesen, dobozva zárva, a hűtőben eláll egy hétig.

Címlapról ajánljuk

További cikkek