Medvehagyma pesto

Medvehagyma pesto

Leírás

A medvehagyma fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható, például készülhet belőle pesto is. A pesto egy Olaszországból származó szószfajta, amely olajos magvak (fenyőmag, dió, mandula, stb.), fűszerek, olívaolaj, esetleg zöldségek, legtöbbször paradicsom, illetve sajtok hozzáadásával készül. A medvehagymás pestot is számos különböző módon elkészíthetjük, illetve ízesíthetjük például bors vagy chili hozzáadásával. A medvehagymás pestot fogyaszthatjuk kenyérrel előételként, mártogatósként, illetve felhasználhatjuk tésztaételek alapanyagaként is.

Mikor vegyem

Medvehagyma leveleket márciustól májusig gyűjthetünk, de a belőle készült pestót egész évben megtalálhatjuk a hipermarketek polcain.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

100g Medvehagyma pesto

fehérjetartalom

7 g

zsírtartalom

7 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

gramm medvehagyma pesto?

Top ásványi anyagok

Nátrium

980 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

7 g

Zsír

telített zsírsav

7 g

ásványi anyagok

Nátrium

980 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

7 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek