Marhamáj

Marhamáj

Leírás

A marhahús a legkedveltebb, illetve leggyakrabban fogyasztott vörös hús, vasban rendkívül gazdag és sok fehérjét is tartalmaz. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ugyanakkor a marha mája az olcsó, kevésbé gyakran vásárolt alapanyagok között van, mivel jellegzetesen erős illata és íze van, amit úgy tompíthatunk, hogy felhasználás előtt néhány órára tejbe áztatjuk. A marha májából készül májkrém, májpástétom is. A marha máját piríthatjuk, illetve megsüthetjük egyben, hagymával, szalonnával, süthetjük kirántva, de készülhet belőle pörkölt, májgombóc leves, vagy akár fasírt is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marhamáj

fehérjetartalom

20.36 g

zsírtartalom

275002.177 g

szénhidráttartalom

3.89 g

víztartalom

70.81 g

Hány kalória

gramm

marhamáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

387 mg

Nátrium

69 mg

Magnézium

18 mg

Réz

9.755 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

1.083 g

Kolin

333.3 mg

Niacin - B3 vitamin

13.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

7.173 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.36 g

Zsír

telített zsírsav

1.233 g

egyszeresen telített zsírsav

0.479 g

többszörösen telített zsírsav

0.465 g

koleszterin

275 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

4.9 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

69 mg

Cink

4 mg

Réz

9.755 mg

Mangán

0.31 mg

Szelén

39.7 µg

szénhidrát

víz

70.81 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.189 mg

Riboflavin - B2 vitamin

2.755 mg

Niacin - B3 vitamin

13.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

7.173 mg

Folát

290 µg

Kolin

333.3 mg

Retinol

4948 µg

Alfa-karotin

11 µg

Béta-karotin

232 µg

Béta-kriptoxantin

13 µg

E vitamin

0.38 mg

D vitamin

49 µg

K vitamin

3.1 µg

B12 vitamin

59.3 µg

A vitamin

4968 µg

C vitamin

1.3 mg

B6 vitamin

1.083 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek