Makréla

Makréla

Leírás

Zsírdús tengeri hal, többszörösen telítetlen zsírsavai az emberi szervezet számára hasznosak. Mint minden hal, a makréla is gazdag B-vitaminokban, káliumban, nátriumban és foszforban. A friss makréla egyenes és rugalmas, hasa domború, húsa fehér, szemei csillogóak és a farka egyenesen áll. Sütésre alkalmas hal, mert bőre ropogósra sül. Hosszú szálkái könnyen eltávolíthatók.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss halat a vásárlás napján ajánlatos elkészíteni. Fagyasztásra nem alkalmas.

100g Makréla

fehérjetartalom

18.6 g

zsírtartalom

70012.063 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

63.55 g

Hány kalória

gramm

makréla?

Top ásványi anyagok

Foszfor

217 mg

Nátrium

90 mg

Magnézium

76 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.399 g

Kolin

65 mg

Niacin - B3 vitamin

9.08 mg

E vitamin

1.52 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.6 g

Zsír

telített zsírsav

3.257 g

egyszeresen telített zsírsav

5.456 g

többszörösen telített zsírsav

3.35 g

koleszterin

70 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

1.63 mg

Magnézium

76 mg

Foszfor

217 mg

Nátrium

90 mg

Cink

0.63 mg

Réz

0.073 mg

Mangán

0.015 mg

Szelén

44.1 µg

szénhidrát

víz

63.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.176 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.312 mg

Niacin - B3 vitamin

9.08 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.856 mg

Folát

1 µg

Kolin

65 mg

Retinol

50 µg

E vitamin

1.52 mg

D vitamin

643 µg

K vitamin

5 µg

B12 vitamin

8.71 µg

A vitamin

50 µg

C vitamin

0.4 mg

B6 vitamin

0.399 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek