Limelé

Limelé

Leírás

A zöldcitrom (lime) frissen facsart leve, C-vitaminban hasonlóképpen gazdag, mint a citromlé, annál viszont savasabb. Sok koktélt tesz finomabbá, illetve a mexikói, latin-amerikai, thai és karib konyha kedvelt hozzávalója a limelé.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, de a fagyasztást is jól bírja.

100g Limelé

fehérjetartalom

0.42 g

zsírtartalom

0.039 g

szénhidráttartalom

8.42 g

víztartalom

90.79 g

gramm limelé?

Top ásványi anyagok

Kalcium

14 mg

Foszfor

14 mg

Magnézium

8 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.038 g

C vitamin

30 mg

Kolin

5.1 mg

E vitamin

0.22 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.42 g

Zsír

telített zsírsav

0.008 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.023 g

ásványi anyagok

Kalcium

14 mg

Vas

0.09 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

14 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.08 mg

Réz

0.027 mg

Mangán

0.018 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

0.4 g

cukor

1.69 g

víz

90.79 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.025 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.142 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.123 mg

Folát

10 µg

Kolin

5.1 mg

Béta-karotin

30 µg

E vitamin

0.22 mg

K vitamin

0.6 µg

A vitamin

2 µg

C vitamin

30 mg

B6 vitamin

0.038 g

672 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!