Libahús

Libahús

Leírás

A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik. Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült. Sütése során a zsíranyag nagy része kisül. Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta. Kevesebb hízott libamájat állítanak elő, mint kacsamájat, ennek oka, hogy a libák hizlalása több feladatot jelent: míg a kacsákat elegendő naponta kétszer tömni, a libákat háromszor-négyszer is etetni kell. Egyrészt ezért is drágább a libamáj, másrészt sokan úgy vélik, hogy textúrája krémesebb, íze pedig kifinomultabb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss libahúst két-három nap hűtőszekrényben tárolás után ajánlatos elkészíteni.

100g Libahús

fehérjetartalom

22.75 g

zsírtartalom

84005.54 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68.3 g

gramm libahús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

312 mg

Nátrium

87 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.64 g

C vitamin

7.2 mg

Niacin - B3 vitamin

4.278 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.973 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.75 g

Zsír

telített zsírsav

2.79 g

egyszeresen telített zsírsav

1.85 g

többszörösen telített zsírsav

0.9 g

koleszterin

84 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

2.57 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

312 mg

Nátrium

87 mg

Cink

2.34 mg

Réz

0.306 mg

Mangán

0.024 mg

Szelén

16.8 µg

szénhidrát

víz

68.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.129 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.377 mg

Niacin - B3 vitamin

4.278 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.973 mg

Folát

31 µg

Retinol

12 µg

B12 vitamin

0.49 µg

A vitamin

12 µg

C vitamin

7.2 mg

B6 vitamin

0.64 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?