Lenmagolaj

Lenmagolaj

Leírás

A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmagolajat használhatjuk húsételek, levesek, saláták, de akár sütemények készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Lenmagolaj

fehérjetartalom

0.11 g

zsírtartalom

95.263 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0.12 g

Hány kalória

gramm

lenmagolaj?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Foszfor

1 mg

Cink

0.07 mg

Top vitaminok

E vitamin

0.47 mg

Kolin

0.2 mg

K vitamin

9.3 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.11 g

Zsír

telített zsírsav

8.976 g

egyszeresen telített zsírsav

18.438 g

többszörösen telített zsírsav

67.849 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Foszfor

1 mg

Cink

0.07 mg

szénhidrát

víz

0.12 g

vitaminok

Kolin

0.2 mg

E vitamin

0.47 mg

K vitamin

9.3 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek