Lazac

Leírás
Kedvelt halfajta. A lazac iránti óriási kereslet következményeként napjainkban tömegesen szaporítják. Rózsaszínes-narancsos színű húsa szálkamentes és a tonhalhoz hasonlósan sok (az egészségre kedvező hatást gyakorló) omega-3 zsírsavat tartalmaz. Skócia és Írország folyóiban élő vadlazacokat tartják a legkiválóbb ízűnek.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss lazacot egy napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, a fagyasztottat 3 hónapon belül használjuk fel.
100g Lazac
fehérjetartalom
20.5 g
zsírtartalom
46002.969 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
75.52 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
261 mg
Nátrium
75 mg
Magnézium
27 mg
Kalcium
7 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.611 g
Kolin
94.6 mg
Niacin - B3 vitamin
7.995 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.03 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.81 g
egyszeresen telített zsírsav
1.348 g
többszörösen telített zsírsav
0.811 g
koleszterin
46 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
0.38 mg
Magnézium
27 mg
Foszfor
261 mg
Nátrium
75 mg
Cink
0.39 mg
Réz
0.063 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
31.4 µg
szénhidrát
víz
75.52 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.08 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.105 mg
Niacin - B3 vitamin
7.995 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.03 mg
Folát
4 µg
Kolin
94.6 mg
Retinol
35 µg
E vitamin
0.4 mg
D vitamin
435 µg
K vitamin
0.4 µg
B12 vitamin
4.15 µg
A vitamin
35 µg
B6 vitamin
0.611 g