Kurkumagyökér

Kurkumagyökér

Leírás

Ázsiából származó fűszernövény, a gyömbérfélék családjába tartozik. Gyógyászati és táplálkozási célokra elsősorban gyöktörzsét és gyökérgumóját használják, ami a gyömbérhez hasonló, színe viszont élénk narancssárga, mint a szárítással és őrléssel belőle nyert por is. Rengeteg jótékony hatása van: gyulladáscsökkentő, emésztéskönnyítő, antibakteriális hatású. Az őrlemény – mely a curry és a Worchester-szósz alapanyaga – mellett a friss gyökeret is használhatjuk főzéshez, hasonlóképpen, mint a gyömbérgyökeret: darabolva, vagy reszelve, és csak kis mennyiségben, mert meglehetősen csípős.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Kurkumagyökér

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm kurkumagyökér?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

9 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?