Kukoricadara

Kukoricadara

Leírás

A kukorica magjának a kukoricalisztnél durvább őrleménye. A polenta alapanyaga, de használatos édességek, kenyerek, tészták készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.

100g Kukoricadara

fehérjetartalom

8.12 g

zsírtartalom

3.091 g

szénhidráttartalom

76.89 g

víztartalom

10.26 g

gramm kukoricadara?

Top ásványi anyagok

Foszfor

241 mg

Magnézium

127 mg

Nátrium

35 mg

Kalcium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.304 g

Kolin

21.6 mg

Niacin - B3 vitamin

3.632 mg

Lutein+zeaxantin

1355 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.12 g

Zsír

telített zsírsav

0.505 g

egyszeresen telített zsírsav

0.948 g

többszörösen telített zsírsav

1.638 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

3.45 mg

Magnézium

127 mg

Foszfor

241 mg

Nátrium

35 mg

Cink

1.82 mg

Réz

0.193 mg

Mangán

0.498 mg

Szelén

15.5 µg

szénhidrát

rost

7.3 g

cukor

0.64 g

víz

10.26 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.385 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.201 mg

Niacin - B3 vitamin

3.632 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.425 mg

Folát

25 µg

Kolin

21.6 mg

Alfa-karotin

63 µg

Béta-karotin

97 µg

Lutein+zeaxantin

1355 µg

E vitamin

0.42 mg

K vitamin

0.3 µg

A vitamin

11 µg

B6 vitamin

0.304 g

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?