Krémsajt

Krémsajt

Leírás

Édeskés, puha, lágy ízű, fehér sajt, hivatalosan minimum 33%-os zsírtartalommal, maximum 55%-os víztartalommal és 4.4-4.9-es pH-értékkel. Nem esik át természetes érlelésen, frissen fogyasztják. Francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról. Angliában 1754-ben jelent meg először. Az USÁ-ban elsőként a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence állította elő 1872-ben, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet - akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának. Normandiábam már 1850 óta készítenek hasonló eljárással sajtot, de a petit suisse zsírosabb a Philadelphiánál. A krémsajt felhasználása igen széles skálán mozog. Sokféle sós ételhez használható (mártogatáshoz, kenéshez, de főzött fogásokhoz is), de a híres New York-i sajttortának, és különféle variációinak is ez a legfőbb alapanyaga. Sütésnél néha vaj pótlására is használják, magas zsírtartalma miatt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben lezárva néhány hétig eláll (ld. lejárati dátum...), de miután felbontottuk, 1-2 napon belül fogyasszuk el!

100g Krémsajt

fehérjetartalom

5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm krémsajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!