Kókusztej

Kókusztej

Leírás

A kókusztej nem közvetlenül a dióban található. A gyümölcshúst pürésítik vízzel és a keletkezett elegyet anyag-szűrőn keresztül szűrik meg. A hozzáadott vízmennyiségtől függően 15-25 % zsírtartalmú, aromás, tejszerű folyadékot kapnak. Kisebb üzemekben konzerv-, és ultrapasztőrözött formáját állítják elő és exportálják a világ minden részére. Különböző ételekhez, szószokhoz és levesekhez használják fel. Koktélokhoz azonban, mint pl. a piña colada kókuszdió krémet használnak, mely a kókusztej és a kókuszzsír keveréke, és sűrűbb, krémesebb állagú. Kókusztejnek nevezik gyakran azt a levet is, melyet a friss gyümölcshús kifacsarásával nyernek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Kókusztej

fehérjetartalom

2.02 g

zsírtartalom

20.055 g

szénhidráttartalom

2.81 g

víztartalom

72.88 g

gramm kókusztej?

Top ásványi anyagok

Foszfor

96 mg

Magnézium

46 mg

Kalcium

18 mg

Nátrium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.028 g

Kolin

8.5 mg

C vitamin

1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.637 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.02 g

Zsír

telített zsírsav

18.915 g

egyszeresen telített zsírsav

0.907 g

többszörösen telített zsírsav

0.233 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

3.3 mg

Magnézium

46 mg

Foszfor

96 mg

Nátrium

13 mg

Cink

0.56 mg

Réz

0.223 mg

Mangán

0.768 mg

szénhidrát

víz

72.88 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.022 mg

Niacin - B3 vitamin

0.637 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.153 mg

Folát

14 µg

Kolin

8.5 mg

C vitamin

1 mg

B6 vitamin

0.028 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!