Whiskey

Whiskey

Leírás

Skóciában 1494-ben említik először a kelta nyelven "uisge beatha", azaz az élet vize névre hallgató italt, majd 1823-ban jelentős adócsökkentés mellett engedélyhez kötötték a whisky előállítását. Ekkor alakultak az első, ma már világhírű lepárlóüzemek, mint például a George Ballantine (1807-1891) által Edinburgh-ban alapított vállalkozás. A fiai kezében továbbvirágzó alkoholkereskedés 1903-ban elnyerte a Royal Warrant kitüntető címet. Azonban a whiskey-nek számos változata van, a skót mellett az ír vagy a későbbi amerikai is keresett ital manapság. Az érlelt gabonapálinka elnevezése Nagy-Britanniában és Kanadában whisky, míg az Egyesült Államokban és Írországban whiskey. Származási területe sokat elmond az ital karakteréről is. A legkarakteresebb ízt számomra a A Ballantine's Finest adja, mint főzeshez, krémekhez, sütikbe! A világ egyik legnépszerűbb skót whiskyje, melyet titkos recept alapján, több mint 40 különböző maláta és gabona whiskyből kevernek. Fiatalos, minden alkalomhoz illő ital, kedvelői koruktól függetlenül aktív társasági életet élő férfiak és nők világszerte. Szín: Világos aranysárga. Illat: Könnyed, elegáns, édeskés, kissé fűszeres illat. Íz: Összetett, kiegyensúlyozott íz, kissé gyümölcsös, vaníliás hatással. Testesség: Teljes, mély, mégis lágy. Összhatás: Hosszantartó kellemesen édes ízhatás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Whiskey

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.1 g

víztartalom

63.9 g

Hány kalória

gramm

whiskey?

Top ásványi anyagok

Foszfor

3 mg

Vas

0.02 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.014 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

0.05 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.001 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.02 mg

Foszfor

3 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.014 mg

Mangán

0.008 mg

szénhidrát

cukor

0.1 g

víz

63.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.001 mg

Niacin - B3 vitamin

0.05 mg

72 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek