Vanília fagylalt

Vanília fagylalt

Leírás

A csokoládé fagyi után a második legnépszerűbb jeges édesség. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), tojás, cukor és vanília (rúd vagy aroma formában). A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.

100g Vanília fagylalt

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

7 g

szénhidráttartalom

27 g

víztartalom

0 g

gramm vanília fagylalt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

60 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

telített zsírsav

7 g

ásványi anyagok

Nátrium

60 mg

szénhidrát

cukor

24 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?