Tartármártás

Tartármártás

Leírás

A tartármártás tojássárgájával, esetleg tejföllel vagy mustárral dúsított majonéz. A majonéz tojásból és olajból áll kevés citromlével, sóval és cukorral ízesítve. A tartár szó a francia elnevezésből (sauce tartare) ered, ami tatár szószt jelent, ám a második kifejezés a plusz ’r’ hanggal együtt került át a magyar nyelvbe. Azért tatár a tartár mártás, mert Franciaországban ezzel a szósszal tálalták a tatár bifszteket.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Tartármártás

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

7015.982 g

szénhidráttartalom

13.3 g

víztartalom

67 g

gramm tartármártás?

Top ásványi anyagok

Nátrium

667 mg

Kalcium

26 mg

Foszfor

17 mg

Magnézium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

Kolin

8 mg

C vitamin

2.3 mg

E vitamin

1.68 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

3.333 g

egyszeresen telített zsírsav

3.605 g

többszörösen telített zsírsav

9.044 g

koleszterin

7 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

0.25 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

17 mg

Nátrium

667 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.023 mg

Mangán

0.107 mg

Szelén

0.9 µg

szénhidrát

rost

0.5 g

cukor

4.25 g

víz

67 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.029 mg

Niacin - B3 vitamin

0.093 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.073 mg

Folát

5 µg

Kolin

8 mg

Retinol

3 µg

Alfa-karotin

15 µg

Béta-karotin

67 µg

Béta-kriptoxantin

35 µg

Lutein+zeaxantin

55 µg

E vitamin

1.68 mg

D vitamin

2 µg

K vitamin

50.4 µg

B12 vitamin

0.02 µg

A vitamin

11 µg

C vitamin

2.3 mg

B6 vitamin

0.044 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?