Szamócadzsem

Szamócadzsem

Leírás

A szamóca, vagy más néven földi eper ízletes és illatos és egészséges gyümölcs, amely kiváló alapanyag dzsem készítésére. A lekvárkészítés célja, hogy hosszabb távon, hűtés nélkül tárolhassuk a gyümölcsöt, amit úgy érhetünk el, hogy cukorral vagy mézzel főzzük fel a gyümölcsöt. A cukor ugyanis segít a tartósításban, a hő pedig a felesleges vizet távolítja el, aminek eredményeként a gyümölcs besűrűsödik. Mivel a szamóca nem utóérő gyümölcs, ezért csak teljesen érett gyümölcsből szabad dzsemet készíteni. Az sem baj, ha a gyümölcs kicsit túlérett, ugyanis ekkor a legnagyobb a gyümölcscukor tartalma. A szamóca pektintartalma alacsony, ezért sűrű lekvárt csak hosszabb főzési idő után kapunk, de sűríthetjük a szamócadzsemet más, magasabb pektin tartalmú gyümölccsel, vagy természetes zselésítő anyagokkal. A szamóca előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy csumáját csak mosás után távolítsuk el, különben az üregükbe jutó víz eláztatja, ízetlenné teszi a gyümölcsöt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Szamócadzsem

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm szamócadzsem?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!