Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petra Sütőtök alapanyag

energiamegoszlás

kalóriatartalom

gramm
45 kcal
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Mon, 2013-08-19 12:03

Kedves szakácsok és szakácskodók! :)
Van valakinek jó módszere a nyers sütőtök meghámozására? Van egy levesem, amit mindenki imád, de ritkán főzöm, mert felér egy edzéssel megpucolni a tököt (még kis darabokban is)... Megsütni nem akarom előtte, mert akkor más a leves íze :( Eddig sajnos nem bukkantam rá a gyors metódusra.
üdv,
Zsuzsi

Csefezs
Csefezs Tue, 2013-10-22 15:05

Kedves Zs.u.zs.i!
Én gyakran főzök sütőtököt és sima, egyszerű zöldséghámozóval szoktam megpucolni, 1 perc az egész! Mindössze annyi a lényeg, hogy éles legyen a hámozó, érdemes egy jó minőségűt beszerezni. És mindenképpen egyben, mert úgy sokkal gyorsabb, mint darabokban!

Jó főzést, itt a szezonja ;)

kuckuli
kuckuli Sun, 2012-11-18 01:52

kedves Petra!

Attól függ, miért szeretnéd elrakni télire. Bébiételnek apró kockákra vágod és dobozban lefagyaszthatod. Én rétesnek szoktam lefagyasztani, meghámozom és legyalulom úgy mint az almát, és zacskóban lefagyasztom. Kiengedve úgy használom fel mint ha almás rétest készítenék ----mi nagyon szertejük. Gyermekkoromban nagymamám idénykor gyakran sütött ilyet.

farkas jozsef
farkas jozsef Mon, 2012-10-08 11:45

Kedves mindenki !Átnéztem a sütőtökből készíthető recepteket csak egy valamit nem találtam hogyan lehet a sütőtókőt elrakni télire?
Tisztelettel várom a segítségét minden válasz adónak.
Üdv: lobo5 / e-mail lobo5@t-online.hu/

petra
Petra / petra Mon, 2012-10-08 12:08

Kedves József,
A sütőtöknek ősszel és télen van szezonja, így ez egy olyan finomság, amit nem kell télire eltenni:-). Egyébként jól tárolható, fagymentes, hűvös helyen akár tavaszig eltartható.
Üdvözlettel,
Petra

zsu83
zsu83 / zsu83 Mon, 2010-10-18 14:18

Kedves Petra!
Ha nem haragszol meg, leírom....
A tökmagolajat javarészt a zöld-sárga csíkos olajtök magjából készítik. Sokan "csak" takarmány tökként ismerik, pedig a húsa ugyanúgy felhasználható, akár főzelék is készíthető belőle. De mivel nagy mennyiségben, hatalmas hektárnyi területeken termelik, ezért a sok kivájt tök ment általában az állatoknak- ezért is az elnevezés...A tökmag otthon serpenyőben lepirítva, enyhén sózva finom csemege, a serpenyőben pedig ott marad az isteni olaj(igaz csak kis mennyiség), és azt is felhasználhatjuk...