Piros curry paszta

Piros curry paszta

Leírás

A curry paszta őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék. Elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga. Alapvetően három fajtáját különböztetjük meg, ezek egyike a piros curry paszta. A piros curry pasztát megvásárolhatjuk készen, főleg ázsiai boltokban, de elkészíthetjük otthon is. Alapvető összetevői: piros chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangagyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. Elsősorban thai, illetve keleti levesek, hal-, illetve húsételek ízesítéséhez használjuk. Adagoljuk óvatosan, mert nagyon csípős lehet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Piros curry paszta

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm piros curry paszta?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?