Libanyak bőr

Libanyak bőr

Leírás

A liba nyakát fedő, rugalmas bőrréteg. A magyar konyha kedvelt fogása a liba ezen részének megtöltése. A fűszeres, húsos, zöldséges masszával töltött libanyakat lehet sütni, vagy főzni, párolt káposztával, burgonyával önálló étel, húslevesbe főzve pedig tökéletes levesbetét.

Mikor vegyem

Főleg őssze, Márton-nap táján könnyű hozzájutni.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Libanyak bőr

fehérjetartalom

13.33 g

zsírtartalom

109029.43 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

54.22 g

gramm libanyak bőr?

Top ásványi anyagok

Foszfor

100 mg

Nátrium

63 mg

Magnézium

13 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.09 g

Niacin - B3 vitamin

3.987 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.692 mg

Retinol

76 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.33 g

Zsír

telített zsírsav

9.08 g

egyszeresen telített zsírsav

13.54 g

többszörösen telített zsírsav

6.81 g

koleszterin

109 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

1.08 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

100 mg

Nátrium

63 mg

Cink

0.93 mg

Réz

0.041 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

12.3 µg

szénhidrát

víz

54.22 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.033 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.069 mg

Niacin - B3 vitamin

3.987 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.692 mg

Folát

3 µg

Retinol

76 µg

Béta-karotin

6 µg

D vitamin

24 µg

K vitamin

2.9 µg

B12 vitamin

0.23 µg

A vitamin

76 µg

B6 vitamin

0.09 g

3 találat

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?