Koriandermag

Koriandermag

Leírás

A koriander a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer, amelynek gyökere, levele és magja is használható fűszerként. A koriander magjának jellegzetesen erős, pikáns íze van, amely különleges aromát biztosít az ételeknek. Hazánkban leginkább savanyúságok készítésénél használják, de valójában számos módon felhasználható, az indiai és közel-keleti ételek egyik alapfűszere. Koriandermaggal ízesíthetünk sülteket, húspácokat, halételeket, szószokat, vagy éppen káposztás ételeket. Általában őrleményként használjuk. Aromája akkor érvényesül a legjobban, ha a sütés, főzés közben magas hőmérsékleten adjuk az ételhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Koriandermag

fehérjetartalom

12.37 g

zsírtartalom

16.32 g

szénhidráttartalom

54.99 g

víztartalom

8.86 g

gramm koriandermag?

Top ásványi anyagok

Kalcium

709 mg

Foszfor

409 mg

Magnézium

330 mg

Nátrium

35 mg

Top vitaminok

C vitamin

21 mg

Niacin - B3 vitamin

2.13 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.29 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.239 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.99 g

egyszeresen telített zsírsav

13.58 g

többszörösen telített zsírsav

1.75 g

ásványi anyagok

Kalcium

709 mg

Vas

16.32 mg

Magnézium

330 mg

Foszfor

409 mg

Nátrium

35 mg

Cink

4.7 mg

Réz

0.975 mg

Mangán

1.9 mg

Szelén

26.2 µg

szénhidrát

rost

41.9 g

víz

8.86 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.239 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.29 mg

Niacin - B3 vitamin

2.13 mg

C vitamin

21 mg

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!