Japánszilva

Japánszilva

Leírás

Gömbölyded formájú, nagy szemű, lilás-vöröses színű szilvafajta, Japánból vagy Kínából származik. Elsősorban a mediterrán vidékeken termesztik. A szilvának általában magas a cukortartalma, ez a japánszilva esetében valamivel alacsonyabb, de vitaminban, rostban éppúgy gazdag, mint a többi szilvafaj. Ízletes, édes gyümölcs, gyakran főznek belőle pálinkát, lekvárt, használhatjuk sütemények sütéséhez, levesekhez stb.

Mikor vegyem

A nyári hónapokban érik, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Japánszilva

fehérjetartalom

0.7 g

zsírtartalom

0.195 g

szénhidráttartalom

11.42 g

víztartalom

87.23 g

gramm japánszilva?

Top ásványi anyagok

Foszfor

16 mg

Magnézium

7 mg

Kalcium

6 mg

Vas

0.17 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.029 g

C vitamin

9.5 mg

Kolin

1.9 mg

Niacin - B3 vitamin

0.417 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.7 g

Zsír

telített zsírsav

0.017 g

egyszeresen telített zsírsav

0.134 g

többszörösen telített zsírsav

0.044 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

7 mg

Foszfor

16 mg

Cink

0.1 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.052 mg

szénhidrát

rost

1.4 g

cukor

9.92 g

víz

87.23 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.028 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.026 mg

Niacin - B3 vitamin

0.417 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Folát

5 µg

Kolin

1.9 mg

Béta-karotin

190 µg

Béta-kriptoxantin

35 µg

Lutein+zeaxantin

73 µg

E vitamin

0.26 mg

K vitamin

6.4 µg

A vitamin

17 µg

C vitamin

9.5 mg

B6 vitamin

0.029 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!