Hokkaido tök

Hokkaido tök

Leírás

Kerek, sötétzöld vagy narancssárga héjú tök. Ősszel érik és nagyon édes az íze. Eredetileg New England-ből származik és onnan került át Japánba. Hokkaido szigetéről származik a neve. Alkalmas levesnek, pürének, sőt, leginkább tölteni kiváló. A megsütött tök héja is elfogyasztható. Magas karotin- és vitamintartalma miatt kedvező az antioxidációs hatása, ezáltal fogyasztása csökkentheti a rák bizonyos fajtáinak kockázatát.

Mikor vegyem

Augusztustól késő őszig tudjuk megvásárolni;a piacokon.

hogyan tároljam

A hűtőszekrény zöldésgrekeszében több hétig is eltartható, de ajánlott a betakarítást követően minél előbb elfogyasztani.

100g Hokkaido tök

fehérjetartalom

0.64 g

zsírtartalom

0.398 g

szénhidráttartalom

6.91 g

víztartalom

91.6 g

gramm hokkaido tök?

Top ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Nátrium

17 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.101 g

Kolin

8.2 mg

C vitamin

2.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.64 g

Zsír

telített zsírsav

0.117 g

egyszeresen telített zsírsav

0.042 g

többszörösen telített zsírsav

0.239 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

0.31 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

17 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.037 mg

Mangán

0.125 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.5 g

cukor

2.76 g

víz

91.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.037 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.018 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.36 mg

Folát

12 µg

Kolin

8.2 mg

Alfa-karotin

16 µg

Béta-karotin

64 µg

E vitamin

0.13 mg

K vitamin

0.9 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.101 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?