Felvágott

Felvágott

Leírás

Felvágott alatt a már szeletelt vagy a direkt fogyasztáshoz szeletelésre kész szalámi- és kolbászárukat vagy szeletelt sajtot, mint pl. az edami és emmentáli, értjük, melyeket legtöbbször szendvics készítéséhez használnak fel. A felvágottat szeletelő géppel nagyobb darabokból szelik le a boltokban vagy az élelmiszer feldolgozó iparban. A leggyakoribb felvágottként fogyasztott hústermékek pl. a szalámik, a párizsi, a mortadella, az olasz felvágott, a kolbászok, a disznósajt, a sonkafélék, a füstölt-, főtt tarja, a karaj, valamint a májasok. A vegetáriánus felvágottat hüvelyesekből vagy gabonafélékből állítják elő, mint pl. a szójakolbász és a gabonakolbász.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A frissen szeletelt felvágottakat, jellegtől függően, több napig, hűtőszekrényben; a kolbászokat, egész sonkákat hűvös helyen, éléskamrákban.

100g Felvágott

fehérjetartalom

15 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

gramm felvágott?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

65 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?