Félszáraz rosé

Félszáraz rosé

Leírás

A rosé egy speciális borfajta, amelynek készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. A világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok és ez a mennyiség fedezi is a szükségleteket. A bor cukortartalma attól függ, hogy mennyi cukor marad vissza benne az erjedés után. Természetesen a maradék cukor mennyisége az erjesztés során befolyásolható. A félszáraz borok cukortartalma 4-12 g/l. Fogyaszthatjuk aperitifnek, könnyű saláták, halételek mellé, esetleg desszertekhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Félszáraz rosé

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

2.31 g

víztartalom

86.94 g

Hány kalória

gramm

félszáraz rosé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

víz

86.94 g

vitaminok

5 találat

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek