Kacsamell

Kacsamell

Leírás

A hízott kacsa mellehúsa mely a szárnyakhoz kapcsolódik. Ha a kacsamellet bőrével együtt vesszük meg, akkor lesüthető saját zsírjában (konfitálás). Ha zsírszegényen szeretnénk megsütni, akkor lebőrözve kell a sütőbe tenni - így a sütés kevesebb ideig tart. A legfinomabb a kicsontozott kacsamell, amelyet hagyományosan a levágástól számított második napon kell elkészíteni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kacsamell

fehérjetartalom

18.28 g

zsírtartalom

77004.61 g

szénhidráttartalom

0.94 g

víztartalom

73.77 g

gramm kacsamell?

Top ásványi anyagok

Foszfor

203 mg

Nátrium

74 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.34 g

Kolin

53.6 mg

C vitamin

5.8 mg

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.28 g

Zsír

telített zsírsav

2.32 g

egyszeresen telített zsírsav

1.54 g

többszörösen telített zsírsav

0.75 g

koleszterin

77 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.4 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

203 mg

Nátrium

74 mg

Cink

1.9 mg

Réz

0.253 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

13.9 µg

szénhidrát

víz

73.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.36 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.45 mg

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.6 mg

Folát

25 µg

Kolin

53.6 mg

Retinol

24 µg

E vitamin

0.7 mg

D vitamin

3 µg

K vitamin

2.8 µg

B12 vitamin

0.4 µg

A vitamin

24 µg

C vitamin

5.8 mg

B6 vitamin

0.34 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?