Japánszilva

Japánszilva

Leírás

Gömbölyded formájú, nagy szemű, lilás-vöröses színű szilvafajta, Japánból vagy Kínából származik. Elsősorban a mediterrán vidékeken termesztik. A szilvának általában magas a cukortartalma, ez a japánszilva esetében valamivel alacsonyabb, de vitaminban, rostban éppúgy gazdag, mint a többi szilvafaj. Ízletes, édes gyümölcs, gyakran főznek belőle pálinkát, lekvárt, használhatjuk sütemények sütéséhez, levesekhez stb.

Mikor vegyem

A nyári hónapokban érik, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Japánszilva

fehérjetartalom

0.7 g

zsírtartalom

0.195 g

szénhidráttartalom

11.42 g

víztartalom

87.23 g

Hány kalória

gramm

japánszilva?

Top ásványi anyagok

Foszfor

16 mg

Magnézium

7 mg

Kalcium

6 mg

Vas

0.17 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.029 g

C vitamin

9.5 mg

Kolin

1.9 mg

Niacin - B3 vitamin

0.417 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.7 g

Zsír

telített zsírsav

0.017 g

egyszeresen telített zsírsav

0.134 g

többszörösen telített zsírsav

0.044 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

7 mg

Foszfor

16 mg

Cink

0.1 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.052 mg

szénhidrát

rost

1.4 g

cukor

9.92 g

víz

87.23 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.028 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.026 mg

Niacin - B3 vitamin

0.417 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Folát

5 µg

Kolin

1.9 mg

Béta-karotin

190 µg

Béta-kriptoxantin

35 µg

Lutein+zeaxantin

73 µg

E vitamin

0.26 mg

K vitamin

6.4 µg

A vitamin

17 µg

C vitamin

9.5 mg

B6 vitamin

0.029 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek