Hamburgerhús

Hamburgerhús

Leírás

A hamburger az amerikai barbecue egyik alapeleme, a grillezett húspogácsát darált marhahúsból készítik különféle fűszerekkel. Az ételt német telepesek terjesztették el Észak-Amerikában, elnevezése származására utal. Mára világszerte elterjedt a fogyasztása a gyorsétteremláncok terjedésének és népszerűségének köszönhetően. Az eredeti hamburgerhús darált marhahúsból és marhafaggyúból készül 3:1 arányban keverve. Készíthető – és készítik is – bármilyen más hússal és zsiradékkal is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Hamburgerhús

fehérjetartalom

24.62 g

zsírtartalom

84011.803 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

60.61 g

gramm hamburgerhús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

79 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.367 g

Kolin

81.1 mg

Niacin - B3 vitamin

5.778 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.728 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

24.62 g

Zsír

telített zsírsav

5.331 g

egyszeresen telített zsírsav

6.034 g

többszörösen telített zsírsav

0.438 g

koleszterin

84 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

2.68 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

79 mg

Cink

6.2 mg

Réz

0.081 mg

Mangán

0.012 mg

Szelén

20.3 µg

szénhidrát

víz

60.61 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.043 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.177 mg

Niacin - B3 vitamin

5.778 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.728 mg

Folát

8 µg

Kolin

81.1 mg

Retinol

3 µg

E vitamin

0.13 mg

D vitamin

2 µg

K vitamin

1.5 µg

B12 vitamin

2.79 µg

A vitamin

3 µg

B6 vitamin

0.367 g

10 találat

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!