Gyöngybab

Gyöngybab

Leírás

Apró szemű fehérbab. A bab fehérjében, rostokban és keményítőben gazdag, de zsírszegény zöldségféle, tápértéke azonban magas. Fehérbabból főzhetünk levest, főzeléket, alkalmas saláták készítésére is. Gyöngybabot vásárolhatunk száraz vagy konzerv formában, de paradicsomos szószban is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Gyöngybab

fehérjetartalom

23.36 g

zsírtartalom

0.657 g

szénhidráttartalom

60.27 g

víztartalom

11.32 g

gramm gyöngybab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

301 mg

Kalcium

240 mg

Magnézium

190 mg

Nátrium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.318 g

Kolin

66.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.732 mg

Niacin - B3 vitamin

0.479 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23.36 g

Zsír

telített zsírsav

0.219 g

egyszeresen telített zsírsav

0.074 g

többszörösen telített zsírsav

0.364 g

ásványi anyagok

Kalcium

240 mg

Vas

10.44 mg

Magnézium

190 mg

Foszfor

301 mg

Nátrium

16 mg

Cink

3.67 mg

Réz

0.984 mg

Mangán

1.796 mg

Szelén

12.8 µg

szénhidrát

rost

15.2 g

cukor

2.11 g

víz

11.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.437 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.146 mg

Niacin - B3 vitamin

0.479 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.732 mg

Folát

388 µg

Kolin

66.2 mg

E vitamin

0.21 mg

K vitamin

5.6 µg

B6 vitamin

0.318 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek