Disznósajt

Disznósajt

Leírás

A disznósajt töltelékét disznóöléskor készítik főtt fejhúsból, bőrből, fűszerekből, helyenként vérrel is keverve. Elsősorban disznógyomorba, ha több készül belőle, a kisebbet vakbélbe töltik. Erdélyben főként a hólyagba kerül ilyen töltelék. A disznósajtot megfőzik, préselik, füstölik, így más töltelékeknél hosszabb ideig eltartható. Hidegen fogyasztják. Manapság ipari körülmények között is előállítják és a kereskedelemben árusítják.

Mikor vegyem

Kereskedelemben bármikor. A házilag készített változatot késő ősszel, télen kaphatunk.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Disznósajt

fehérjetartalom

13.83 g

zsírtartalom

69010.137 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.84 g

gramm disznósajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

941 mg

Foszfor

56 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Kolin

104.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.44 mg

E vitamin

0.25 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.83 g

Zsír

telített zsírsav

3.402 g

egyszeresen telített zsírsav

5.601 g

többszörösen telített zsírsav

1.134 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

1.5 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

56 mg

Nátrium

941 mg

Cink

0.97 mg

Réz

0.122 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

víz

73.84 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.023 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.115 mg

Niacin - B3 vitamin

0.44 mg

Folát

2 µg

Kolin

104.1 mg

E vitamin

0.25 mg

D vitamin

37 µg

K vitamin

3.4 µg

B12 vitamin

1.05 µg

B6 vitamin

0.19 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?