Dióolaj

Dióolaj

Leírás

A dióolaj a dióbélből általában hidegen sajtolt, gyümölcsös izű olaj. Rendkívül egészséges magas B-vitamin és ásványianyag tartalma miatt. Fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, ezért gyógyászati céllal is alkalmazzák. Ízesíthetünk vele salátákat, használhatjuk desszertek, levesek készítéséhez, remekül harmonizál a babból készült ételekkel. Ára nagyjából tízszerese a napraforgóból készült étolaj árának.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen.

100g Dióolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95.2 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

dióolaj?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok

Kolin

0.4 mg

E vitamin

0.4 mg

K vitamin

15 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

9.1 g

egyszeresen telített zsírsav

22.8 g

többszörösen telített zsírsav

63.3 g

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.4 mg

E vitamin

0.4 mg

K vitamin

15 µg

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek