Datolyaszilva

Datolyaszilva

Leírás

A datolyaszilva az ébenfafélék családjába tartozó ősi kultúrnövényfaj. Távol-Kelet kertjeitől Amerikáig mindenütt megtalálható a szubtrópusi és a szubmediterrán klímában. A gyümölcsök ősszel kezdenek érni, citrom, narancs és vörös színt kapnak, és a termések sokáig a fán maradnak. Tárolás és utóérés után narancssárga húsa puhává, édes sárgabarackdzsem ízűvé válik. Fogyasztható nyersen, gyümölcsléként, aszalva, lekvárként és tárolhatjuk lefagyasztva hűtőládában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Naptól védett helyen.

100g Datolyaszilva

fehérjetartalom

0.58 g

zsírtartalom

0.1 g

szénhidráttartalom

18.59 g

víztartalom

80.32 g

gramm datolyaszilva?

Top ásványi anyagok

Foszfor

17 mg

Magnézium

9 mg

Kalcium

8 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.1 g

Kolin

7.6 mg

C vitamin

7.5 mg

Béta-kriptoxantin

1447 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.58 g

Zsír

telített zsírsav

0.02 g

egyszeresen telített zsírsav

0.037 g

többszörösen telített zsírsav

0.043 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.15 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

17 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.11 mg

Réz

0.113 mg

Mangán

0.355 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

3.6 g

cukor

12.53 g

víz

80.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.02 mg

Niacin - B3 vitamin

0.1 mg

Folát

8 µg

Kolin

7.6 mg

Béta-karotin

253 µg

Béta-kriptoxantin

1447 µg

Likopin

159 µg

Lutein+zeaxantin

834 µg

E vitamin

0.73 mg

K vitamin

2.6 µg

A vitamin

81 µg

C vitamin

7.5 mg

B6 vitamin

0.1 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?