Cukorborsó

Cukorborsó

Leírás

Élénk zöld színű, zsenge borsófajta, melyet leszednek, mielőtt a borsószemek kifejlődnének a héjban. A cukorborsó egészben megehető, erre utal francia elnevezése is (mange-tout = „edd meg az egészet”). Tehetjük nyersen salátákba, rövid párolás/ főzés után pedig kitűnő köret, a lényeg, hogy roppanós maradjon.

Mikor vegyem

Amikor kapható éppen.

hogyan tároljam

Hűtőszekrény zöldséges rekeszében egy-két napig eláll.

100g Cukorborsó

fehérjetartalom

2.8 g

zsírtartalom

0.149 g

szénhidráttartalom

7.55 g

víztartalom

88.89 g

Hány kalória

gramm

cukorborsó?

Top ásványi anyagok

Foszfor

53 mg

Kalcium

43 mg

Magnézium

24 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.16 g

C vitamin

60 mg

Kolin

17.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.8 g

Zsír

telített zsírsav

0.039 g

egyszeresen telített zsírsav

0.021 g

többszörösen telített zsírsav

0.089 g

ásványi anyagok

Kalcium

43 mg

Vas

2.08 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

53 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.27 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.244 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

2.6 g

cukor

4 g

víz

88.89 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.15 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.08 mg

Niacin - B3 vitamin

0.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Folát

42 µg

Kolin

17.4 mg

Alfa-karotin

44 µg

Béta-karotin

630 µg

Lutein+zeaxantin

740 µg

E vitamin

0.39 mg

K vitamin

25 µg

A vitamin

54 µg

C vitamin

60 mg

B6 vitamin

0.16 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek