Cukkinivirág

Cukkinivirág

Leírás

A cukkini virágzásakor a szár végén megjelenő narancsos színű virág. Sokan nem tudják róla, hogy ehető. Általában tempura-, vagy sörtésztába mártják és bő olajban kisütik, de tölteni is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

Mikor vegyem

Nyáron.

hogyan tároljam

Lehetőleg azonnal használjuk fel, egy napnál tovább ne tartogassuk (akkor is hűtőben), mert megfonnyad, tönkremegy.

100g Cukkinivirág

fehérjetartalom

1.03 g

zsírtartalom

0.049 g

szénhidráttartalom

3.28 g

víztartalom

95.15 g

Hány kalória

gramm

cukkinivirág?

Top ásványi anyagok

Foszfor

49 mg

Kalcium

39 mg

Magnézium

24 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

C vitamin

28 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

A vitamin

97 µg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.03 g

Zsír

telített zsírsav

0.036 g

egyszeresen telített zsírsav

0.009 g

többszörösen telített zsírsav

0.004 g

ásványi anyagok

Kalcium

39 mg

Vas

0.7 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

49 mg

Nátrium

5 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

víz

95.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.042 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

Folát

59 µg

A vitamin

97 µg

C vitamin

28 mg

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek