Csírák

Csírák

Leírás

A különféle csírák értékes táplálékok: magas rosttartalmuk mellett, koncentráltan találhatók meg bennük a létfontosságú fehérjék, vitaminok, antioxidánsok és ásványi anyagok. A gabonák, olajos magvak, gyógynövények és fűfélék csíráit nyersen érdemes fogyasztani (pl. salátákba téve), míg a hüvelyesek csíráit (a bab-és borsócsírákat) párolva, főzve fogyasszuk, különben mérgező fehérjék maradhatnak bennük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Mielőbb fogyasszuk el, felhasználásig hűtőszekrényben tartsuk.

100g Csírák

fehérjetartalom

3.81 g

zsírtartalom

2.327 g

szénhidráttartalom

3.6 g

víztartalom

90.07 g

Hány kalória

gramm

csírák?

Top ásványi anyagok

Foszfor

113 mg

Kalcium

51 mg

Magnézium

44 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.285 g

C vitamin

28.9 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.81 g

Zsír

telített zsírsav

0.767 g

egyszeresen telített zsírsav

0.419 g

többszörösen telített zsírsav

1.141 g

ásványi anyagok

Kalcium

51 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

44 mg

Foszfor

113 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.56 mg

Réz

0.12 mg

Mangán

0.26 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

víz

90.07 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.102 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.103 mg

Niacin - B3 vitamin

2.853 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.733 mg

Folát

95 µg

A vitamin

20 µg

C vitamin

28.9 mg

B6 vitamin

0.285 g

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek