Céklalé

Céklalé

Leírás

A céklának, az egyik legegészségesebb gumós zöldségnek, (gyümölcscentrifugával) frissen préselt leve. Számos áldásos, gyógyító hatása közül az antioxidáns, láz-és fájdalomcsillapító hatását érdemes kiemelni, de emésztési problémákra is természetes megoldást nyújt. Jelentős ásványianyag-és nyomelemtartalma miatt is javasolt fogyasztani, akár magában, vagy ételek, italok készítéséhez felhasználva. Süteményekhez, turmixokhoz adhatjuk, illetve bíborvörös színe kitűnő természetes ételfestékké teszi.

Mikor vegyem

Télen, nyáron.

hogyan tároljam

A frissen préselt céklalevet legjobb, ha azonnal fogyasztjuk vagy felhasználjuk. Ha mégsem, zárható üvegben tartsuk hűtőben, és pár napon belül használjuk fel.

100g Céklalé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

gramm céklalé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

8 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?