Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Légy te a következő Konyhafőnök!

A héten véget ér A Konyhafőnök. Ha kedvet kaptál hozzá, a következő évadba talán bekerülhetsz - de ehhez tudnod kell pár alapreceptet is. Segítünk, hogy mivel készülj!

Ma már annyi tehetségkutató létezik, hogy mindenki megtalálja a számítását, ha szeretné ország-világ előtt bizonyítani, mit tud. Ha a konyhában vagy igazán otthon, és a gasztronómia a szenvedélyed, akkor A Konyhafőnök című műsort neked találták ki. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy a következő évadban megmutasd, mit tudsz, akkor hajrá, jelentkezz! De még mielőtt idáig eljutsz, itt van 20 alaprecept, amit illik ismerni, ha konyhai babérokra vágysz!

Fehér marha alaplé

Alaplé nélkül nincs főzés. Mindegy, hogy zöldség, borjú, csirke vagy marha, fehér vagy barna – de legalább egyszer el kell készítened!

Avokádós toast buggyantott tojással

A nagy szakácskönyvek külön fejezetben foglalkoznak a tojásételekkel. A posírozás pedig elsőre nem is annyira egyszerű feladat. Szerencsére kis gyakorlás után bárki a mestere lehet!

Omlett sóskával (Omlett 2.)

A rántotta és az omlett között a legfőbb különbség, hogy a rántottát sütés közben kevergeted, így a tojás darabos lesz, míg az omlettet felverés után egyben sütöd meg, majd megfordítod. Ezen felül az omlettsütésnek szakirodalomnyi titka van – ha indulni szeretnél, nem árt tanulmányozni!

Főzött majonéz

A hidegkonyhai ételek, és számos saláta alapja. Ha biztosra akarsz menni, ismerd a nyers és a főzött változatot is!

Hollandi mártás

A főzött majonézhez hasonló hollandi mártás a francia konyha egyik alapmártása. És ha bármilyen konyhában komolyan akarunk dolgozni, az összes többi alapmártást, mint a besamelt, a barna, vagy a fehér mártást is jó, ha legalább egyszer elkészítjük.

Steak borskéregben

A hússütés korántsem egyszerű feladat, hiszen nincs két egyforma minőségű hús. Hogy mindig jól sikerüljön, ahhoz bizony gyakorolni kell!

Laskás rizottó

Ebben az évadban is kiderült, hogy jó rizottót nagyon nehéz készíteni. A rizsekkel amúgy is érdemes külön foglalkozni, hiszen más technikát igényel egy ázsiai köret, mint egy magyaros egytálétel vagy egy desszert. Meg természetesen, más rizsfajtát is.

Thai grillezett lazac

A lazac grillezése gyakorlatot igényel, nagyon könnyű ugyanis kiszárítani. egyébként is, nem ért, ha jóban vagyunk a halakkal!

Sushi kezdőknek

A japánok nemzeti ételével sem árt tisztában lenni...

Ganache – alaprecept

Az édes alapkrémek közül csak egy a ganache – de mennyi mindennek lehet kiegészítője. Akárcsak a cukrászkrém, az angolkrém vagy a sodó. Ne felejts el átlapozni egy cukrászkönyvet is!

Vajas leveles tészta

Croissant, hájas tészta, édes sütik, sós meglepetések...mindegyiknek könnyebben fogsz nekiállni, ha tudod, hogyan kell leveles tésztát készíteni.

Citromos-mákos linzerek

Az omlós linzertészta tudománya könnyen elsajátítható, és nem érdemes átugrani pont ezt az alapreceptet...

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!