Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Használj hozzá habszifont!

Sokan csak tejszínhabkészítéshez használják habszifonjukat, akik azonban látták A Konyhafőnök adását, azok tudják, nem csak erre hivatott ez a szuper eszköz!

A habszifon hihetetlen sokoldalú konyhai eszköz, korántsem csak tejszínhab gyártására alkalmas: sokféle finomságot készíthetünk benne, édes és sós habokat egyaránt. A Konyhafőnök mai adásának párbajában a Séf arra kérte a játékosokat, hogy készítsenek egy kellemes ízvilágú habot, amihez feltétlenül használniuk kell habszifonjukat. Mi is mutatunk pár receptet, amit szifon segítségével készíthettek.

Gyümölcshab

Bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget használtok, először össze kell turmixolnotok. A második lépés a passzírozás, ami azért lényeges, hogy a rostokat, magokat, nagyobb darabokat kiszűrjük, és egységes állagú mixet kapjunk. A habszifonunk máskülönben nem birkózik meg a feladattal, kinyomócsöve pedig könnyen eldugul.

Zöldséghab

A könnyű, habos állagú zöldség- és gyümölcskrémet még tovább kell lazítanunk, ezért vizet és tejszínt is önthetünk a szifonba. A hab végleges állagát pedig a zselatin adja majd meg. Használjunk hideg vízbe áztatott lapzselatint.

Túróhab

A túrót – hasonlóan a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz – szintén át kell passzíroznunk mind egy szálig. Aki gyorsabban akar végezni ezzel a folyamattal, először átturmixolja és úgy passzírozza, így a megmaradt nagyobb darabok is krémesek lesznek.

Ízesített-színezett tejszínhab

A tejszínhabot bárhogyan ízesíthetjük, vaníliával, csokoládéval, akkor is csak egy könnyen összeeső habot kapunk, amely azonnal fogyasztandó, ezért ebben az esetben is tartósítanunk kell az állagukat. Ezt a korábban már említett lapzselatinos módszerrel érhetjük el.

Joghurthab

Aki még könnyedebbé varázsolná desszertjét, készítse felhabosított joghurttal. Pohárkrémekhez, levesek tetejére díszítésképpen is alkalmazható ez a módszer.

Házi majonéz és tormakrém

Ünnepekkor is érdemes elővenni a habszifont, segítségével lágyabb, krémesebb tojáskrémeket, majonézt és tormahabot tehetünk a szépen terített asztalra.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Sun, 2015-05-31 14:32

a vegetáriánusok mit és milyen mennyiségben használhatnak a zseletin helyett?