Újabb hazai siker csokifronton!

Még csak öt éve lépett a piacra és máris számos nemzetközi elismerésben részesült. Most újabb két csillagot kapott Londonban a Great Taste Award 2015-on a chocoMe. (x)

A Great Taste Award 2015 nemzetközi gasztronómiai versenyen a chocoMe idén februárban bevezetett Raffinée terméke két csillagos (ezüst érem) szakmai elismerést kapott Londonban. Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A chocoMe két csillaggal díjazott terméke*

Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

* (a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)

A fenti csokoládé kreációt a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

A márka

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 5 éve létezünk, és ez már a tizenegyedik nemzetközi szakmai elismerésünk összesen kilenc termékkel. Az idei évben ez a negyedik - nemzetközi szakmai versenyen elért - eredményünk, tavasszal három Raffinée csokoládénkat díjazták bronz érmekkel (Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula, Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió, Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró) az Academy of Chocolate Awards 2015 versenyén" - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.

A termék

Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

A frissen pörkölt Avola-i mandulaszemeket a tonkababbal finoman ízesített, krémesen lágy, Valrhona Mariage de Grand Crus 40% tejcsokoládé párosításával tesszük ellenállhatatlanná. Az édes fürdő után finomra őrölt kakaóporba hempergetjük őket.

  • Valrhona Mariage de Grand Crus 40% tejcsokoládé

A francia Valrhona csokoládé készítő vállalat 40%-os kakaótartalmú, különleges tejcsokoládéja az Egyenlítő mentén termesztett kakaóbab, krémes tej, nádcukor és lehelletnyi maláta házasságábólszületett. Magas kakaó szárazanyag tartalmának köszönhetően lehengerlő kakaóíz keveredik benne intenzív mandulás ízjegyekkel, karamellás zamatokkal, és egy csipetnyi vaníliával.

  • Avola-i mandula

A Szicília legdélebbi részén található Avola városát szenzációs mandulája tette fel a gasztronómiai világtérképre. Az évi 2600 órás napsütésnek, a tengerparti klímának és a kalciumban gazdag termőföldnek köszönhetően az avolai mandulaszemek különleges külsővel és semmihez nem hasonlítható ízzel rendelkeznek. A hagyományos mandulánál nagyobb és laposabb, homokszínű szemek lágyak és magas olajtartalommal bírnak.

  • Tonkabab

A ráncos, fekete színű, hosszában elnyújtott tonkabab páratlanul gazdag illat- és ízvilággal bír: egyszerre idézi a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget és a mandulát. Összetettségének köszönhetően más ízjegyeket képes kidomborítani a párosítások során: az étcsokoládéból a fahéjat, a tejcsokoládékból a lágyságot, krémességet, az olajos magvakból pedig a természetes ízeket emeli ki, hosszan lecsengő, kellemesen fűszeres ízt hagyva a szájban. (x)

Tudj meg többet a chocoMe termékeiről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek