Te alaposan elmosogatod az edények alját is? Itt az ok, amiért nem ártana

Nem teljesen mindegy, hogyan mosogatunk, és foglalkozunk-e a látszólag lényegtelen területekkel is.   

Mostanában még a rendetlenebbek is elképesztően érzékenyek lettek olyan területek tisztítására és fertőtlenítésére, amelyek ezidáig esetleg egyáltalán nem érdekelték őket. Vannak olyan dolgok, amelyekről eszünkbe sem jutott eddig, hogy meg kellene őket pucolnunk, most mégis úgy tűnik, hogy szükséges.

Egymásba helyezett edények

A Bonappetit szerzője egy beszélgetés közben véletlenül döbbent rá, hogy eddig sose mosogatta el rendesen az edények alját. Pedig, ha jobban belegondolunk, a legtöbben egymásba helyezve tároljuk az edényeinket, így az egyik fazék alja tartósan érintkezik a másik belsejével. A kórokozók, bacilusok és vírusok így átkerülhetnek a mosatlan edény aljáról a szépen megtisztított edény belsejébe.

Közösségi felháborodás

Most, hogy a kilincseket, sőt, a boltból hazahozott rizs csomagolását is klóros vízzel mosom, elfogott a szorongás az edények aljával kapcsolatban is, ám a kérdés felmerülése után az egész szociális média egy emberként háborodott fel a felvetésen.
A kommentelők szerint szörnyeteg az, aki nem mossa el az egész edényt, és feltételezték, hogy aki nem mossa el az edény alját, talán az evőeszközök fogóját sem tisztítja rendesen.

Elszíneződés

Pedig több, mint valószínű, hogy nem ugyanolyan alapossággal sikáljuk az edény alját, mint a belsejét, hiszen a legtöbb edény alja sötét, vastag réteggel ellátva él a konyhákban, de legalábbis elszíneződött már annyira, hogy nehezen legyen kivehető a felirat. Ezt a lerakódott réteget nem csak brutális súrolószerekkel, de akár egy alapos szódabikarbónás-ecetes áztatással, majd egy valamivel keservesebb dörzsöléssel is simán le lehet oldani.
A dolgok végére járni jó érzés, jobb, mint tevékenységeket félbehagyni, szóval mosogassuk el az edények alját is alaposan, már csak a teljesség kedvéért.

via bonappetit, dailymail

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek