Suvickold fényesre fillérekből az elöltöltős géped!

Az elöltöltős mosógépek hajlamosak büdösödni, dohosodni, viszont gazdaságosak és szeretjük őket. Tisztítsd őket így - környezetbarát módon és OLCSÓN!

Szereted a mosógéped, és elvárod, hogy évekig zokszó nélkül kiszolgáljon, és makulátlanra mossa a ruháidat? Akkor azért tenned is kell érte. Szereti ő is a törődést havi egyszer, és csak filléres, ráadásul környezetbarát szerekre van szüksége! Mivel viszonylag könnyen dohosodik, szagosodik, ezért őt is rendbe kell tenni néhanapján, hogy az eredmény egy hatékonyabb, szebben mosó gép lehessen!

Hozzávalók: (1 cup, azaz 1 normál bögre = 2,5 dl)

2 bögre ecet

1/4 bögre szódabikarbóna

1/4 bögre víz

szivacs

Ez is kapcsolódik!

Ilyen tiszta még sosem volt a mosogatód!

Így csináld:

1. Keverd el egy tálban a szódabikarbónát és a vizet. Ez lesz a mosógépmosás mosószere :)

2. A elegyet öntsd a mosógép mosószer-adagolójába, a kimért ecetet pedig öntsd a dobba.

3. Állíts be egy normál mosási programot a legmelegebb hőfokon, és indítsd el - a szerek szépen letisztítják a gép belsejéről a vízkőlerakódásokat, a penészt, és egy tisztább, frissebb, hatékonyabb mosógéppel ajándékoznak meg.

4. A tökéletes befejezés legyen az, hogy kívülről is lemosod egy vizes szivaccsal a géped elejét, az ajtót is, és azt a gumis részt, ahova szintén beállhat a kosz.

5. Ismételd meg havi egyszer, és géped nem lesz hálátlan!

(forrás: popsugar, címlapfotó: Flickr/Leonora Enking)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!