Sajt- és húsimádók, ide gyertek!

Különleges húsok, háztáji sajtok, szabadföldön termett zöldségek várnak a Fény utcai piacon. A NoSalty ott járt és azt is elárulja, mi mennyibe kerül Buda legismertebb prémium piacán!

Most induló cikksorozatunkban először a Fény utcai piacot mutatjuk be. Ez a nem is kicsi kincslelőhely csodás zöldség- és gyümölcsöspultokkal, különleges sajt- és húsáruval kápráztatja el az arra járókat, de készüljünk fel arra, hogy spórolni nem ezen a piacon fogunk.

Barackban úszik a piac

A piac a 4-es vagy a 6-os villamossal könnyedén megközelíthető a Széna tér vagy a Széll Kálmán tér irányából. Előbbi esetében a Retek utca felől, míg utóbbi esetében közvetlenül a Fény utcából érhetjük el. A négyemeletes épület bejáratával szemben rögtön árusok tömege fogadja a látogatót, és meg kell állapítanunk, a legszebb áru ezen a részen van. Legyen szó formás, színes barackokról, termelői vagy éppen cseresznyeparadicsomokról, a színek és az illatok egészen biztosan vásárlásra csábítanak, de készüljünk fel, a minőségi áruért cserébe mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk.

Sláger gyümölcsök

Őszibarack 480-780 forint között, a magyar kajszi 580-780, a már szabadföldön termett, hazai paradicsom ára 280-680 forint között mozog. Az előbbiből a termelők egészen nagy szemeket kínálnak, és befőzéshez alkalmas lucullusszal is találkoztunk. A málna itt is nagyon drága, de érdemes az első emelet hátulsó részében keresgélni, itt háztáji, aprószemű, gyönyörűen pirosló gyümölccsel találkozhatunk, máshol azonban 600 forint a dobozonkénti ára.

A fekete szeder már megtalálható a piacon, ezer forintos kilogrammonkénti árat jegyeztünk föl, sárgarépa és zeller 250, gyökér pedig már 150 forintos áron kínálja magát. Tovább haladva isteni kolbászokat, glutén- és szójamentes hústermékeket is láttunk.

Itt kapható „A" sajt!

  • Ha igazi háztáji, hagyományosan készült sajtokra éhezünk, akkor a Soma Sajtnál és a Kárpáti Sajtszaküzletben pecorino, kecske- és tehénsajtokat, gomolyát, ordát is kaphatunk. A legnagyobb gasztrokibicek is elégedettek lesznek a Sze-Ga sajtüzlet különleges sajtjaival.
  • Az emeleten számos ínyenc sonkaféle közül választhatunk, a nemzetközi kínálat javát vonultatja fel a Sonkás, a szomszédos húsboltban pedig magyar húskülönlegességeket, szürkemarhát, szarvaskolbászt, bárányt, borjút és mangalicát árusítanak.
  • Ha többre vágynánk a pontynál, busát, lazacot,fogast, afrikai harcsát az elsőn és a másodikon is kaphatunk.

Csirke-, pulyka-, marha- és sertéshús szinte mindenhol kapható, akárcsak cukkini, már 180 forintos áron. A barackkínálat az egész piacot beteríti, egyes helyeken akár 300 forintért is hozzájuthatunk az isteni gyümölcshöz. A szilva is megjelent már, ennek kilójáért 400 forintot kérnek. A savanyúságok felhozatala nem nagy, de azért a hagyományos házi csalamádét megtaláljuk a Fény utcában is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek