Pékmustra – avagy hová menjünk pékáruért

Tudjuk, hogy a legjobb kenyér, kakaós csiga, bukta otthon készül, de néha se idő, se kedv dagasztani-keleszteni. Ha jó pékárura vágysz, mi megmutatjuk, hogy hová érdemes menni!

Bár hisszük, hogy a hagyományos magyar péktermékek felvennék a versenyt európai társaikkal, de az a szomorú tapasztalatunk, hogy nem könnyű jó péket találni. Most megnéztünk pár, nem csak Budapesten megtalálható pékséget, sőt el is mondjuk róluk a véleményünket.

Príma Pék – az úttörő

A rendszerváltás utáni első magyar pékszaküzlet-lánc, mely sokáig egyedül uralta a piacot „újszerű” süteményeivel. Itt találkozhattunk először ricottás, spenótos, tonhalas párnákkal és croissant-okkal. Péksüteményeik minősége nem változott azóta, sajnos. Bár sok az ínycsiklandó sütemény, de kóstolás nélkül is látszik, hogy nagy részük mélyfagyasztott leveles tésztából készül, így a termékek csak egy kicsivel múlják felül a látványpékség-láncok silány kínálatát, azoknál azonban jóval drágábbak. Kenyérkínálatuk viszont bőséges, és általában jó minőségű kenyereket lehet kifogni.

További információ itt >>

NoSalty-tipp: Rusztikus, olívabogyós kenyér. Könnyű, belül lukacsos, kívül ropogós, és bőven található benne olívabogyó is. Tökéletes bruscetta-alap! Ára: 480 Ft/50 dkg

Rádi pékség – a jó szendvicsalap

Az egri székhelyű pékség 13 éve van jelen a piacon. Saját üzleteik mellett a Lidl, illetve a Match áruházláncokban is megtalálhatóak egyes termékeik. Saját pékségeikben finom szendvicseket kaphatunk 300–500 Ft között, de a péksütemények sajnos itt sem nyűgöztek le minket, hasonló okokból, mint a Príma Pék esetében, és az áraik is jóval magasabbak. Akárcsak a Príma Péknél, a Rádinál is kaphatóak a Fuchs tejüzem termékei, úgyhogy ha itt vásárolunk, mindenképp szerezzünk be egy ivójoghurtot vagy tejet a péksüti mellé! A kenyérválaszték itt is bőséges, bár a mi kedvencünk mégsem közülük való.

További információ itt >>

Gere pékség – a retro

Az 1936-ban alapított családi vállalkozás Szigetszentmiklósról indult útjára, de ma már több városban van saját pékségük. Rengeteg kenyérfélét tartanak: van reform, hagyományos és előre csomagolt is. A végigjárt pékségek közül nekik vannak a leginkább retro-hangulatú péksüteményeik, és aki szereti a régi típusú, vastagon töltött, mindent összekenő kakaós csigát, az nem foghat mellé. Nem állítjuk, hogy az ország legjobb péksütemény-kínálata náluk található, de legalább nem mélyfagyasztott tésztából készül minden. Az áraik pedig kifejezetten barátiak.

További információ itt >>

Lipóti Pékség – minőségi alapanyagok

Az 1992 óta létező Lipóti pár éve szaporodott el gombamód országszerte. Nem is baj, hiszen az első olyan országos pékséglánc, amely, ha nem is teljesen kézműves, azért ügyel arra, hogy minőségi alapanyagokból állítson elő, és amelynek ár–érték aránya is megfelelő. És igen, ők is tudják, hogy a kakaós csiga és a szerelmes levél nem ugyanabból a tésztából készül. Bár nekik is van még mit tökéletesíteni, a legjobb péksütit az eddigiek közül itt kaptuk. És ha akadna még valaki az országban, aki nem kóstolta az óriási, kovászos paraszt kenyerüket, az ezt gyorsan pótolja!

További információ itt >>

Jókenyér – tudjuk, hogy mit eszünk

Bár van pár szaküzletük, országszerte megtalálhatóak a Lidlnek és a CBA-nak köszönhetően. Pontosan a „szupermarket”-orientáltság miatt nem alkotnak olyan kiugrót, mint egy kisebb, helyi pékség, néhány kenyerük azonban meglepően jó! Érdemes tehát korán érkezni a nagy boltokba, és kedvünkre bogarászni a termékeik között. Külön szimpatikus, hogy saját oldalukon megtalálható az általuk gyártott összes termék leírása, így, ha rászánjuk az időt, pontosan tudjuk, hogy mit eszünk.

További információ itt >>

Extra tipp: Igazán jó kakaós csigát most nem találtunk, de tudjuk, hol keressétek! Sajnos Budapesten nincs üzletük, de a Balaton-környékiek előnyben vannak, mert a valaha volt legjobb kakós csigát a balatonkenesei Katica pékségben kóstoltuk. Meg a legjobb bureket is. És a házi kenyerük..., ha valaki arra jár, feltétlenül farkaséhesen menjen!

Ti hová jártok pékáruért? Írjátok meg nekünk kommentként! Várjuk!

Még több kenyérrecept itt >>

Még több péksüteményrecept itt >>

Még több kelttészta-recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.