Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem látod, de koszos: Így takarítsd ki a kávéfőződ!

Ki ne szeretné a frissen főzött kávé kellemes aromáját, ami betölti az egész helyiséget? A kellemes percekért cserébe azonban a kávégépünk is elvár némi törődést! 

Te milyen kávéfőzőt használsz? Legyen kapszulás, filteres, kotyogós vagy lefőzős, annyi biztos, hogy a kávéfőzőket időnként nem árt kitakarítani, a szennyeződések ugyanis úgy fészkelődnek be a gépezetbe, hogy mi nem is veszünk belőle észre semmit. 

Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző tisztítása szerencsére egyszerűbb, mint a normál darálós kávéfőzőké. 
 
Egyes gyártói ajánlások szerint 3 havonta kell tisztítani a kapszulás kávéfőzőt, ráadásul a legtöbb intelligens kapszulás kávégép jelzi az esedékes tisztítás szükségességét. Ha szeretnéd mindig biztonságban tudni kapszulás kávégéped, akkor a vegyszeres vízkőtlenítés 3 havonta, az ecetes átmosás havonta javasolt.
 
 
Tipp: A napi tisztítás igazán egyszerű, ráadásul biztosítja, hogy kávégéped mindig bevetésre kész legyen. Tedd a kapszulatartót a mosogatógépbe, a hátsó panelt és a csöpögtető tálcát gyorsan töröld át egy nedves ronggyal, és kész is vagy.
 

Kotyogós kávéfőző

 
A hazai háztartásoknak nélkülözhetetlen kelléke, valószínűleg még azokban a konyhákban is a szekrény mélyén lapul a régi, jól bevált kotyogós, ahol már jó ideje kávégéppel főznek.
 
Ragaszkodsz a régi bevált kotyogósodhoz? Így takarítsd:
 
A kávéfőzőt csavard szét, és mosd el alaposan langyos, mosogatószeres vízzel. Ezt követően jöhet az ecetes főzés: a kotyogós alját töltsd fel ecettel, majd csavard össze, helyezd a főzőlapra a kávéfőzőt, és hagyd, hogy az ecet átmossa. Ezt követően egyszer-kétszer sima vizet is moss át rajta, hogy biztosan ne érezd az ecetet a kávédon.  

 

Eszpresszógépek, avagy éljen a jó öreg Szarvasi! 

 
Ugyancsak a konyhák kedvelt tartozéka az eszpresszógépek közül a Szarvasi kávéfőző.
 
Így tudod a legegyszerűbben tisztítani:

Töltsd meg a kávégép víztartályát langyos vízzel kb. 3/4-ig. Önts bele egy evőkanál citromsavat vagy egy adag vízkőoldót, és várj, míg feloldódik. Miután eléggé feloldódott a szer, öntsd ki a víztartályból. Ne főzd át a rendszert! Ismételd meg még egyszer a folyamatot, majd ezek után főzd át vízzel a rendszert kétszer-háromszor. 
 
 
Tipp: Filteres kávéfőződ van? Akkor a jó öreg ecetes átmosás lesz a te legjobb barátod. Mosd át a géped ecetes vízzel, majd kétszer-háromszor sima vízzel, és kész is vagy! 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!